Facebook ще удари всички сайтове, които публикуват чужди текстове едно

...
 Facebook ще удари всички сайтове, които публикуват чужди текстове едно
Коментари Харесай

Facebook реже крилете на copy/paste сайтовете

 Facebook ще удари всички уеб сайтове, които разгласяват непознати текстове едно към едно или със напълно лека трансформация, предава TechCrunch.
Социалната мрежа ще направи по този начин, че сходни уеб сайтове ще се появяват доста по-рядко в news feed-а на потребителите.

Линковете, които ще попаднат под новите правила, са тези, които копират текстове, слагат нелепи заглавия за повече кликвания и обсипват уеб страниците си с нискокачествени рекламни банери.

Ходът на Фейсбук идва след анкета, която демонстрира, че потребителите въобще не симпатизират на сходни spam уеб сайтове.

В последна сметка, с помощта на новата политика на обществената мрежа, уеб страниците, които разчитат на copy/paste материали и сензационни заглавия, ще се появяват по-рядко пред очите на потребителите на Фейсбук.

Така те ще генерират по-малко трафик, респективно по-малко доходи от реклама, което се допуска, че ще ги стимулира да стартират сами да основават или превеждат наличието си, а не просто да го крадат от други уеб сайтове наготово.

„ Започвайки от през днешния ден, стартираме възобновяване, тъй че хората да виждат по-малко изявления в news feed-a си от нискокачествени уеб сайтове, които най-вече копират и препечатват наличие от други уеб сайтове, без да прибавят неповторима стойност към материалите ”, показват от Фейсбук.От обществената мрежа показват пред TechCrunch, че новите правила за издатели ще изискват от тях да прибавят неповторимо наличие или някаква добавена стойност към препечатаните материали, защото в противоположен случай ще изпитат регулацията на гърба си.

Проерката на наличието ще става, като системата сверява текста в дадена обява с всичко сходно, което успее да открие. Към сметката ще се прибавя и равнището на сензационност в заглавията, както и какви рекламни банери се пресъздават.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР